Din brug af sociale medier kan påvirke din Jobsøgning

De sociale medier fylder meget i dag, og har endda i høj grad sneget sig ind på vores jobsøgning – om vi vil det eller ej. Mange arbejdsgivere tillader sig nemlig at ‘snage’ i dine sociale profiler, når de skal vurdere dit potentiale til et job i deres virksomhed. Derfor er det blevet ret vigtigt, at du er bevidst om, hvordan du agerer på de sociale medier. Dine profiler er nemlig med til at give et indtryk af dig – både professionelt og personligt.

Google og din jobsøgning

Hvad finder du hvis du googler dig selv? Træls spørgsmål, og hvad vedkommer det andre – tænker du måske. Jeg er sådan set helt enig. Faktur er dog, at mange arbejdsgivere både tjekker dine sociale profiler og Googler dig, når du skal vurdere om du er den rette kandidat til et job i deres virksomhed. Derfor kan det være en god idé selv at tjekke, hvad der kommer frem på Google, hvis en potentiel arbejdsgiver Googler dig. Hvis du finder indhold, på Google, som du ikke ønsker at en arbejdsgiver skal se, så forsøg at ændre det snarest. Brug gerne inkognito, hvis du Googler dig selv

LinkedIn og din jobsøgning

LinkedIn kan du på mange båder bruge til din fordel i din jobsøgning. Dels ved at sikre at din profil fremstår opdateret, og fortæller om dine konpetencer og din erfaring. Derfor er det vigtigt at du tjekker din LinkedIn-profil, og sikrer, at den matcher, det som du skriver i din jobansøgning og i dit CV. Har du f.eks. styr på årstal? Eller virker det som om der er ‘huller’ i dit CV? Matcher dine kompetencer og din erfaring med rimelighed, det som du fortæller i jobansøgningen og CV’et. Derudover kan du selv bruge LinkedIn i din jobsøgning. Det kan f.eks. være, at der er en i dit netværk, som har kontakt til virksomheden, som du ønsker job hos. Dette kan du eventuelt bruge, for at gøre positivt opmærksom på dig selv. Det kan f.eks. være at du kan skrive til vedkommende i dit netværk og forhøre dig om jobbet. Informationerne kan du så bruge til at udarbejde en endnu skarpere jobansøgning. Det kan også være, at nogle fra dit netværk kan give dig kudos, eller give dig deres anbefaling til et job. 

Facebook, Instagram, TikTok og din jobsøgning

Er du typen, der ofte lægger en video ud på TikTok? Eller er du bare en der synes at de sociale medier er sjov og spas. Selv om jeg synes, at du skal have dine sociale medier i fred, så er det desværre ikke sådan, det forholder sig. Rigtig mange arbejdsgiverer forsøger at anspore din personlige profil ved at tjekke dig ud på de sociale medier. Tænk dig derfor lige om en ekstra gang, når du er i gang med din jobsøgning. Du kan f.eks. gøre dine sociale profiler private, i den periode, hvor du søger job. Du kan også overveje hvilke profilbilleder du anveder, og evt. udskifte et sjovt billede ud med et mere ‘kedeligt’ og jobsøgningsvenligt. Jeg ved godt at det kan være irriterende for dig, og jeg ved også at det ikke ligefrem understøtter dine muligheder for at fremstå autentisk. Det er nu bare engang sådan, at du kan ikke styre, hvordan andre, som slet ikke kender dig, opfatter dig via dine sociale medier. Derfor er det bedst, at de ikke har fri adgang til dine aftryk derude.

Er din jobansøgning autentisk, troværdig og professionel?

Er din jobansøgning autentisk, troværdig og professionel?At skrive en god jobansøgning, er faktisk svært. For de fleste bliver det aldrig rigtig noget de bliver dus med, mens det for andre nærmest kan være en fornøjelse, og noget som de bliver bedre og bedre til. Men...

admin
Author: admin