Er din jobansøgning professionel, troværdig og autentisk?

Blog - Jobsøgning - Vær professionel, autentisk og troværdig

At skrive en god jobansøgning, er faktisk svært. For de fleste bliver det aldrig rigtig noget de bliver dus med, mens det for andre nærmest kan være en fornøjelse, og noget som de bliver bedre og bedre til. Men hvad er det egentlig, der kendetegner en god jobansøgning? Altså en jobansøgning som først og fremmest fanger arbejdsgiverens opmærksomhed, og som måske endda får dig til samtale. Der er mange faktorer, der spiller ind – også flere end dem, som fremhæves i dette indlæg. Noget, der i hvert fald altid bør være på plads, er at du fremstår professionel, troværdig og autentisk i din jobansøgning.

Professionel, autentisk og troværdig jobansøgning

Din jobansøgningen skal afspejle dig. Din jobansøgning skal derfor være autentisk. Derudover skal den være troværdig. Med det mener jeg, at den skal sandsynliggøre, at netop du og dine kompetencer, er det rette match til jobbet. At du fremstår professionel i din jobansøgning er naturligvis også ganske vigtigt. At fremstå professionel handler ikke kun om dine kompetencer og erfaring. Det handler i meget høj grad også om, hvilke signaler din jobansøgning sender. Har du f.eks. gjort dig umage med din jobansøgning? Har du blik for detaljerne? Afspejler den din kreativitet? Kort og godt, er din jobansøgning  dine argumenter for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en jobsamtale. Den mulighed åbner sig, når din jobansøgning er er professionel, troværdig og autentisk.

Autentisk jobansøgning

At være autentisk i din jobansøgning handler om, at din jobansøgning reelt afspejler dig. Hvis du er en, der har en humor som kommer til udtryk mere end hos de fleste, så må det gerne skinne igennem i din jobansøgning, hvis der er en naturlig mulighed for det. Hvis du er beskeden, ja så er det også helt OK, at det skinner igennem. Du kan nemlig godt være både dygtig og kompetent samtidig med at du er beskeden. I hvert fald nytter det aldrig at skrive en ansøgning, som har ‘store armbevægelser’ for derefter at komme til jobsamtale med en beskeden personlighed. Du kommer til at fremstå utroværdig, og en arbejdsgiver kan blive i tvivl om, om du egentlig er den, som du forsøger at sælge ind. Det koster dig dig jobbet.

Troværdig jobansøgning

Din jobansøgning skal sælge dig som en oplagt kandidat til et job i virksomheden. Derfor er det vigtigt at du igennem din jobansøgning fremstår troværdigt. Det handler her meget om at gøre det tydeligt for arbejdsgieren, at dine kompetencer og kvalifikationer lige præcis matcher virksomhedens krav og behov. Det handler i høj grad om, at fortælle om de resultater, som du har leveret i dine tidligere job, og hvordan du kan bruge disse til at skabe resultater i den virksomhed, som du er til jobsamtale hos . Meget gerne med konkrete eksempler. Derudover handler det også om at din ansøgning generelt afspejler dine ord. Hvis du siger at du er struktureret, ja så skal din jobansøgning og dit CV ganske enkelt også fremstå struktureret. Hvis du siger, at du er grundig. Ja så nytter det ikke noget, at din jobansøgning er spækket med stavefejl/slåfejl o.l.

Professionel jobansøgning

En arbejdsrelation er altid først og fremmest professionel. Vis gennem din jobansøgning, dit CV, din LinkedIn-profil m.v. at du er en professionel medarbejder. Ligner dit foto et, der er taget før en aften i byen eller afspejler det, den person, som de kan forvente at møde på jobbet. Skriver du en kort og god e-mail, når du sender din jobansøgning. Hvordan fremstår du på de sociale medier. Mange arbejdsgivere tillader sig at tjekke din Facebook og andre sociale medier. Så hvis der er lidt for meget sjov og spas på dine sociale medier, bør du overveje muligheden for, at det kun er dinne venner, der kan følge med på dine sociale medier. I hvert fald i den periode, hvor du søger job. Ligesom du også bør overveje hvilket billede du har på dine sociale profiler. 

DET SIGER KUNDERNE

Flexwork er virkelig professionelle, og samtidig meget behagelige. Jeg kom faktisk til samtale på den ansøgning, som de hjalp mig med at skrive.

Anja (Kontorassistent)

Skal vi skrotte jobansøgningen?

Skal vi skrotte jobansøgningen? Arbejdsgiverne læser nemlig kun ganske få jobansøgninger, som de jobsøgende, uge efter uge, knokler for at færdiggøre, i håbet om at lande deres næste job. Det er jo top-demotiverende, og kvæler ethvert incitament for at gøre sig umage med jobansøgningen.

Er det snyd at købe jobansøgningen?

Det er ikke snyd at købe en jobansøgning. Tværtimod er der flere gode grunde til netop at købe en jobansøgning. Vores kandidater forsøger på ingen måde at springe over hvor gærdet er lavest. Tværtimod, er de dygtige medarbejdere med høje ambitioner.

Jobsøgning – Få en god start

Få en god start på din jobsøgning ved at gøre det til dit ‘arbejde’ at søge job. Vælg f.eks. en ugedag, hvor du finder nye stillingsopslag, og prioriter stillingerne ud fra ansøgningsfrister. Afsæt god tid til at skrive ansøgningerne og udarbejde dit CV.

Jobsøgning og sociale medier – farlig kocktail

Din færden på de sociale medier kan let blive en farlig cocktail, når du er jobsøgende. Arbejdsgiverne tjekker dig nemlig på de sociale medier. Læs her hvorfor det er sådan, og få nogle gode råd til din digitale adfærd, som jobsøgende.

LAD OS HØRE FRA DIG

Vi er kun et klik eller et opkald væk. Du kan ringe til os på alle hverdage. Du kan også sende et par linjer om din opgave og dine tanker om din opgave. Vi er altid klar til en ganske uforpligtende snak.

EJSBØLHØJ 12

HADERSLEV

T +45 42 92 99 20

E kontakt@flexwork.dk

TELEFONTID

09:00 – 13:00

14:30 – 16:00

Guri Schmidt

Indehaver

T +45 42 92 99 20

E gls@flexwork.dk

LAD OS HØRE FRA DIG

Guri Schmidt – Indehaver

T +45 42 92 99 20

E gls@flexwork.dk

TELEFONTID

09:00 – 13:00 & 14:30 – 16:00

FlexWork

FlexWork