Jobsøgning og sociale medier – farlig kocktail

Sociale medier fylder meget i dag, og har endda i høj grad sneget sig ind på vores jobsøgning. Jobsøgning og sociale medier er let en farlig cocktail. Mange arbejdsgivere ‘snager’ nemlig i dine sociale profiler, når de skal vurdere dit potentiale til et konkret job. Derfor er det også ret vigtigt, at være bevidst om, hvordan du agerer på de sociale medier. Din gøren og laden på de sociale medier, er nemlig med til at give et indtryk af dig – både professionelt og personligt.

Google og din jobsøgning – en farlig cocktail

Prøv at google dit navn. Hvad finder du? Hvad vedkommer det andre – tænker du sikkert. Jeg er helt enig. Faktum er dog at dine sociale medier let kan blive en farlig cocktail, når du er jobsøgende. Mange arbejdsgivere både googler dit navn og tjekker dine sociale profiler, når de skal vurdere om du er den rette kandidat til et job i deres virksomhed. Derfor kan det være en god idé selv at tjekke, hvad der kommer frem på Google. Finder indhold, som du ikke ønsker at en arbejdsgiver skal se, så forsøg at ændre. Brug gerne inkognito, hvis du googler dig selv. På hjemmesiden hos Akademikernes A-Kasse, kan du desuden læse mere om Google og jobsøgning. 

LinkedIn og din jobsøgning

LinkedIn kan du på mange måder bruge til din fordel i din jobsøgning. Dels ved at sikre at din profil er opdateret, og fortæller om dine kompetencer og erfaringer. Derfor er det vigtigt at du tjekker din LinkedIn-profil, og sikrer, at den matcher, det som du skriver i din jobansøgning og i dit CV. Har du f.eks. styr på årstal? Eller er der ‘huller’ i dit CV? Matcher dine kompetencer og din erfaring med rimelighed, det som du fortæller i jobansøgningen og CV’et.

Derudover er det oplagt, at du aktivt bruger LinkedIn i din jobsøgning. Det kan f.eks. være, at en fra dit netværk har kontakt til virksomheden, som du ønsker job hos. Dette kan du eventuelt bruge, for at gøre positivt opmærksom på dig selv. Du kan f.eks. kontakte vedkommende i dit netværk, for at få besvaret nogle spørgsmål angående virksomheden og jobbet. Oplysningerne kan du bruge til at udarbejde en endnu skarpere jobansøgning. Det kan også være, at nogle fra dit netværk kan give dig kudos, eller give dig deres anbefaling til et job. 

Læs mere om Linkedin og din jobsøgning

Facebook, Instagram, TikTok og din jobsøgning

Rigtig mange arbejdsgiverer forsøger at anspore din personlige profil ved at tjekke dig ud på de sociale medier. Tænk dig derfor lige om en ekstra gang, når du søger jobs. Du kan f.eks. gøre dine sociale profiler private, i den periode, hvor du søger job. Du kan også overveje hvilke profilbilleder du anvender, og evt. udskifte et sjovt billede ud med et mere  jobsøgningsvenligt billede. Jeg ved godt at det kan være irriterende for dig. Det er nu bare engang sådan, at du kan ikke styre hvordan andre opfatter dig, når de tjekker dig på de sociale sociale medier. Du kan dog forsøge at påvirke deres opfattelse positivt.
Brug de sociale medier til din fordel i jobsøgningen

Sociale medier behøver ikke at være en farlig cocktail for din jobsøgning. Tvært imod kan både Facebook, Instagram og TikTok være både relevante og gode platforme i din jobsøgning. Dels har du mulighed for at fremstille dig positivt via dine opslag på din private profil. Dels kan du bruge både dit eget netværk i din jobsøgning samt bruge diverse jobrelaterede grupper. Du kan f.eks. oprette et opslag, hvor du fortæller om dig, dine kompetencer og din erfaring. Opslaget kan du dele i forskellige grupper. På denne måde undgår du også at din jobsøgning og sociale medier – bliver en farlig cocktail.  På Ballisager kan du læse mere om Facebook i din jobsøgning.

DET SIGER KUNDERNE

Flexwork er virkelig professionelle, og samtidig meget behagelige. Jeg kom faktisk til samtale på den ansøgning, som de hjalp mig med at skrive.

Anja (Kontorassistent)

Skal vi skrotte jobansøgningen?

Skal vi skrotte jobansøgningen? Arbejdsgiverne læser nemlig kun ganske få jobansøgninger, som de jobsøgende, uge efter uge, knokler for at færdiggøre, i håbet om at lande deres næste job. Det er jo top-demotiverende, og kvæler ethvert incitament for at gøre sig umage med jobansøgningen.

Er det snyd at købe jobansøgningen?

Det er ikke snyd at købe en jobansøgning. Tværtimod er der flere gode grunde til netop at købe en jobansøgning. Vores kandidater forsøger på ingen måde at springe over hvor gærdet er lavest. Tværtimod, er de dygtige medarbejdere med høje ambitioner.

Jobsøgning – Få en god start

Få en god start på din jobsøgning ved at gøre det til dit ‘arbejde’ at søge job. Vælg f.eks. en ugedag, hvor du finder nye stillingsopslag, og prioriter stillingerne ud fra ansøgningsfrister. Afsæt god tid til at skrive ansøgningerne og udarbejde dit CV.

Er din jobansøgning professionel, troværdig og autentisk?

Man hører ofte ’Fake it til you make it’. Måske er der noget om det, men når det gælder din jobansøgning, bør du være autentisk, troværdig og professionel. Hvis du har en humor, der kommer mere til udtryk, end hos de fleste.

LAD OS HØRE FRA DIG

Vi er kun et klik eller et opkald væk. Du kan ringe til os på alle hverdage. Du kan også sende et par linjer om din opgave og dine tanker om din opgave. Vi er altid klar til en ganske uforpligtende snak.

EJSBØLHØJ 12

HADERSLEV

T +45 42 92 99 20

E kontakt@flexwork.dk

TELEFONTID

09:00 – 13:00

14:30 – 16:00

Guri Schmidt

Indehaver

T +45 42 92 99 20

E gls@flexwork.dk

LAD OS HØRE FRA DIG

Guri Schmidt – Indehaver

T +45 42 92 99 20

E gls@flexwork.dk

TELEFONTID

09:00 – 13:00 & 14:30 – 16:00

FlexWork

FlexWork