Er det snyd at købe jobansøgningen?

Er det snyd at koebe jobansoegningen 1128 x 300

Er det snyd at købe jobansøgningen?

Det er snyd at købe jobansøgningen! I dette indlæg vil jeg gerne fortælle dig hvorfor det ikke er snyd at købe jobansøgningen. At få en professionel jobansøgningsskribent til at udarbejde din jobansøgning, er nemlig et emne, der deler vandende. Nogle forstår godt, at man vælger at gøre det. Andre synes, at det er snyd at købe jobansøgningen.

Du har nok hørt, at det er snyd at købe jobansøgningen

Når emnet handler om, om det er OK at købe din jobansøgning, går bølgerne ofte højt. Jeg hører ofte argumenter som, at det er det samme som, hvis en anden gennemfører din skriftlige eksamen. Eller, at det der det samme som at hyre en til at lave festsangen til din mors runde fødselsdag, hvor kun navn og alder, er skiftet ud på festsangen. Det er jo lidt tandløst, for ikke at sige snyd og humbug. Eller hvad? Synes du også at det er snyd at købe jobansøgningen, hos en professionel jobansøgnings-skribet?

Du springer ikke over hvor gærdet er lavest

Jeg forstår absolut synspunkterne, der går imod at få en professionel til at skrive din jobansøgning. Det kan let fremstå som om du vælger at springe over hvor gærdet er lavest. Du smider penge efter en service, hvor en anden gør dit arbejde. Du kommer måske endda til en jobsamtale, alt imens en anden kandidat, der selv har udarbejdet sin jobansøgning, ikke gør. Jeg kan ikke afvise at nogle køber deres jobansøgning, for netop at springe over hvor gærdet er lavest. Der er altid nogle, der springer over, hvor gærdet er lavest.

Jeg har dog ikke haft en eneste kunde, og jeg har trods alt haft mange, der køber deres jobansøgning for at springe over hvor gærdet er lavest. Tværtimod er samtlige af mine kunder dygtige og ambitiøse kandidater, der brænder for at få deres drømmejob. Det er netop derfor at kandidaterne som jeg møder, vælger at gå det ekstra skridt det er at købe en jobansøgning hos os. Jeg er derfor lodret uenig i, at det er noget man for enhver pris, selv skal stå for at skrive jobansøgningen. Professionel hjælp til jobansøgningen, kan være præcis det, der skal til for at få en invitation til jobsamtalen. For samtlige kandidater, som jeg møder, er det lodret forkert at tror, at det er snyd at købe jobansøgningen.

Når du køber din jobansøgning, kommer du så til samtale?

Når det er sagt, bør du ikke alliere dig med en professionel skribent, med det formål, at jobansøgning partout skal udløse en jobsamtale, hos den første virksomhed, der modtager din jobansøgning. Hvis det er sigtet, bliver du højst sandsynligt skuffet og føler, at du har smidt penge ud ad vinduet. Jeg vil endda gå så langt som at sige, at forventer du at få blive tilbudt et job på baggrund af en enkelt jobansøgning, så lad være med at bruge en professionel til jobansøgningen. Du bliver nemlig med stor sandsynlighed skuffet. Der er dog mange gode grunde til at investere i en professionel rekrutteringskonsulent til at skrive din jobansøgning. Det uddyber jeg nedenfor.

Derfor er det bestemt ikke snyd at købe jobansøgningen

Du køber en jobansøgning, som du kan tage udgangspunkt i til alle dine jobansøgninger

Når du vælger at alliere dig med en professionel rekrutteringskonsulent til at skrive en jobansøgning, skal du se det som en god investering, på din vej frem til dit kommende job. En grundigt bearbejdet jobansøgning, danner et rigtig godt grundlag for din jobsøgning. Når din jobsøgning har været igennem vridemaskinen hos en professionel, kan du genbruge, omskrive, bygge videre på og tilpassen dine jobansøgninger til de jobs, som du søger. Du sparer rigtig mange timer på din jobsøgning ved at have grundlaget på plads. Alle jobansøgninger er tiskrævende, men når vi taler om din første jobansøgning, slår den sandsynligvis alle rekorder i tidsforbrug. Og det uden, at du kan være sikker på at den bliver god.

Du har været jobsøgende i en periode, og har mistet motivationen

Det kan også være, at du har været i gang med at søge jobs i en periode, og simpelthen er kørt fast i at skrive jobansøgninger. Du har ramt muren, og kludrer rundt i sætningerne og fordums regler, om alt fra pronomen til syntaksis for sætningskonstruktioner og kommasætning. Dine jobansøgninger bringer dig heller ikke til jobsamtale. At ramme muren er i øvrigt helt naturligt. Især når du igen og igen selv skal forholde dig til det, som du selv har skrevet.  Du ser ikke fejlene, og de underlige sætningskonstruktioner, der har sneget sig ind i din jobansøgning. Her kan en professionel jobskribent få dig på sporet igen, og forhåbentlig også motivere dig til igen at arbejde målrettet videre på at få jobbet, som du ønsker dig.

Du er en dygtig medarbejder, men det kniber med at skrive dig til jobbet. Dette er realiteten for mange, og derfor er det absolut ikke snyd at købe jobansøgningen

Desværre er vejen til dit næste job, altid afhængig af, den der super-jobansøgning. Du er dygtig og har en lang jobhistorik med flotte resultater. Du er en god kollega, arbejdsom og ellers alt det andet som arbejdsgiverne søger. Problemet er bare, at det kniber med at skrive en jobansøgning, der kort og præcist fremhæver alle dine kompetencer, resultater og styrker. Selvfølgelig er det her i helt i orden, at du allierer dig med en professionel rekrutteringskonsulent, til at skrive din jobansøgning. I hvert fald så længe jobbet ikke kræver, at du er en dygtig skribent. Det kan f.eks. være, at du søger et job som fysioterapeut, sygeplejerske, som sælger, indkøber o.l.

Opstår der et mismatch mellem dig og din jobansøgning?

Når du vælger at bruge en professionel, er der selvfølgelig en reel risiko for, at din jobansøgning bliver upersonlig og utroværdig. Og bliver du inviteret til jobsamtale, kan jobintervieweren opleve et stort mismatch mellem dig og jobansøgningen. Mismatchet kan dog opstå af mange årsager. Uanset om du selv har skrevet jobansøgningen, eller ikke har. Jeg vil endda vove den påstand, at arbejdsgiverne meget ofte, og uden at vide det, oplever et mismatch den anden vej rundt. De screener kandidaterne, og fravælger kandidater, på grund af at kandidaterne ikke er gode nok til at formidle at de matcher virksomhedens krav og ønsker til den nye medarbejder.

Her vil jeg også med syvtommersøm slå fast, at når vi udarbejder en jobansøgning, er der ikke et mismatch mellem jobansøgningen og kandidaten. Vi er meget grundige med hver eneste jobansøgning, som vi udarbejder. Jeg kan derfor med sikkerhed sige, at vores jobansøgninger afspejler kandidatens faglige og personlige styrker.

Kan en jobansøgningsskribent ‘fange’, din personlighed?

En yderligere aversion mod at anvende en professionel rekrutteringskonsulent, er risikoen for at selv om jobsøgningsmaterialet udtrykker dine kompetencer, resultater og erfaringer, vil jobansøgningen mangle noget elementært, nemlig at udtrykke dig. Her kan jeg kun svare på vegne af os i Flexwork. Vi gør rigtig meget ud af, at du og din personlighed brænder igennem i jobansøgningen. Når vi gennemgår dit råmateriale, taler med dig, er i skriftlig dialog med dig m.v., får vi et godt indtryk af personen bag jobansøgningen.

Hvis du f.eks. sender os dit materiale, og det er meget struktureret og detaljeret, fortæller det os noget om din sans for orden og detaljer. Hvis du tydeligvis og har haft et stort ansvar i tidligere jobs, men har nedtonet dette, fortæller det os at du ikke er bulldoggen, der hensynsløst tromler andre. Hvis du har fungeret som mentor for andre med særlige behov, arbejdet som frivillig eller engagerer dig i lokalsamfundet, fortæller det os, at du er social, udadvendt, igangsættende, og en der gerne vil gøre en positiv forskel for andre.

Når jobansøgningen er bedre end du er!

For nu mange år siden, var jeg til en jobsamtale, hvor intervieweren undervejs i jobsamtalen spurgte, om jeg selv havde skrevet jobansøgningen. Hun oplevede tydeligvis et stort mismatch mellem mig og jobansøgningen. Ikke desto mindre, havde jeg skam selv skrevet jobansøgningen. Jeg havde sikkert også gjort mig umage. Selv om jeg faldt igennem til jobinterviewet, og intervieweren gjorde det klart tydeligt for mig, ved at så tvivl om jeg mon selv havde skrevet jobansøgningen, gik jeg fortrøstningsfuld hjem fra interviewet.

Selv om interviewerens spørgsmål ikke ligefrem boostede min selvtillid under jobsamtalen, var det alligevel værd at se positivt på det. Intervieweren kunne nemlig tilsyneladende lide min jobansøgning. Ellers havde hun jo ikke inviteret mig til jobsamtale. Jeg var hamrende nervøs under jobsamtalen. Det var min først rigtige jobsamtale – og endda hos selveste A.P. Møller Mærsk. Dansk erhvervslivs fyrtårn og hele Danmarks stolthed. En virksomhed som jeg dengang beundrede meget. På vej hjem fra jobsamtalen tænkte jeg, at jeg bare måtte gøre det bedre næste gang. Kort tid senere, blev jeg inviteret til en jobsamtale. Jeg havde ikke skrevet en jobansøgning til virksomheden. Det var på baggrund af min profilbeskrivelse og mit CV, som var aktivt på Jobindex. fik jobbet. Det var endda drømmejobbet.

Vi stiller store krav til vores jobansøgningsskribenter

Vi har høje forventninger til vores jobansøgningsskribenter. De skal have en passion for at skrive jobansøgninger og gøre sig umage med at matche din faglige og personlige profil med arbejdsgiverens krav og ønsker. Det er ikke tilstrækkeligt at skrive fejlfrit og effektivt – langtfra. Vores jobansøgningsskribenter skal tilgå opgaven, som var det deres egen jobansøgning. Også selv om det betyder, at de skal bruge mere tid på en jobansøgning en oprindelig forventet. Vi har en fast procedure, som jobansøgnings-skribenten, og slutteligt bliver der læst både indholdsmæssig og sproglig korrektur af jobansøgningen.

Bliv klogere at arbejde i udlandet

Her kan du læse mere om at arbejde i udlandet. Linket fører dig videre til Nordisk Ministerråds Informationstjeneste, som giver overblik og genveje til dig, der vil arbejde i et af de nordiske lande. Du finder f.eks. generel information om reglerne i de forskellige lande, kontakt med myndigheder og praktisk information om, hvordan du skal forholde dig, hvis du skal  arbejde i et af de nordiske lande.

Bliv klogere på, hvad vi hjælper med?

Har din virksomhed vokseværk? Og har du svært ved at finde de medarbejdere som du har behov for? Vi kan hjælpe din virksomhed med vikarer, medarbejdere, specialmedarbejdere og ledere til en lang række brancher og funktioner. Læs her om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med nye medarbejdere.